Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Paasgebak

Ingrediënten

Werkwijze

1. Bretoens zanddeeg
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op matige snelheid tot een homogeen deeg. Laat het deeg rusten in de koeling. Rol het deeg uit op 6 mm dikte. Bak af in een ingevette inoxen vorm, met een diameter van 18 cm, op 190°C gedurende +/- 15 min. met open dampsleutel. Haal uit de oven en verwijder de vormen terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen en bewaar op een droge plaats.

2. Karamelcrème
Breng het water (1) en de suiker aan de kook en laat verder karamelliseren. Blus met het voorverwarmde water (2) en haal direct van het vuur. Laat afkoelen. Voeg vervolgens de Cremyvit toe en meng met een klopper gedurende 3 min. op hoge snelheid. Laat de crème 10 min. rusten en klop vervolgens mooi glad.

3. Soezenbeslag
Verwarm het water en de melk tot 50-55°C. Meng dit samen met de Tegral Clara Super, de olie en het zout met de vlinder gedurende 4 min. op hoge snelheid. Meng vervolgens nog 1 min. op trage snelheid om luchtbellen te verwijderen. Spuit kleine soesjes en bestrooi met de grove suiker. Bak af op 170°C gedurende 6 min. met gesloten dampsleutel en +/- 20 min. met open dampsleutel.

4. Slagroom met advocaat
Breng de room aan de kook, voeg de Bavarois Neutre toe en meng. Voeg vervolgens de verse advocaat toe en meng opnieuw. Voeg de ¾ opgeklopte Chantypak en room toe.

5. Bananenvulling
Snij de banaan in stukjes en meng met de Starfruit Citron. Voeg de Harmony Sublimo Neutre toe en meng met de bananenstukjes.

6. Advocaat
Meng beide ingrediënten samen.

Compositie

  1. Bretoens zanddeeg
  2. Karamelcrème
  3. Soezenbeslag
  4. Slagroom met advocaat
  5. Bananenvulling
  6. Advocaat

Opbouw

Spuit een spiraal karamelcrème (2) op de Bretoense zanddeegbodem (1) tot op 1 cm van de boord. Vul de overige ruimte op met de advocaat (6). Plaats een schijfje biscuit (diameter 11 cm) op de karamelcrème (2) en bedek vervolgens royaal met de bananenvulling (5). Spuit de slagroom met advocaat (4) bovenop de bananenvulling. Vul de soesjes (3) met de slagroom met advocaat (4) en plaats de soesjes op de rand van de bodem. Werk de taart af met de advocaat (6).

Ontdek

Gelijkaardige recepten