Paasgebak

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Bretoens zanddeeg
Tegral Patacrout 900
Mimetic Incorporation 400
Blonde cassonade 100
Eigeel 65
Bakpoeder 30
2. Karamelcrème
Water (1) 100
Suiker 200
Water (2) 850
Cremyvit 400
3. Soezenbeslag
Water (50°C) 500
Melk (50°C) 250
Tegral Clara Super 500
Olie 100
Zout 10
Grove suiker QS
4. Slagroom met advocaat
Room (35% v.g.) 130
Bavarois Neutre (neutraal) 150
Verse advocaat 250
Chantypak 500
Room (35% v.g.) 500
5. Bananenvulling
Verse banaan 2 stuks
PatisFrance Starfruit Citron (citroen) 25
Harmony Sublimo Neutre (neutraal) 100
6. Advocaat
Advocaat 150
Miroir L'original Neutre (neutraal) 50

Werkwijze

1. Bretoens zanddeeg
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op matige snelheid tot een homogeen deeg. Laat het deeg rusten in de koeling. Rol het deeg uit op 6 mm dikte. Bak af in een ingevette inoxen vorm, met een diameter van 18 cm, op 190°C gedurende +/- 15 min. met open dampsleutel. Haal uit de oven en verwijder de vormen terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen en bewaar op een droge plaats.

2. Karamelcrème
Breng het water (1) en de suiker aan de kook en laat verder karamelliseren. Blus met het voorverwarmde water (2) en haal direct van het vuur. Laat afkoelen. Voeg vervolgens de Cremyvit toe en meng met een klopper gedurende 3 min. op hoge snelheid. Laat de crème 10 min. rusten en klop vervolgens mooi glad.

3. Soezenbeslag
Verwarm het water en de melk tot 50-55°C. Meng dit samen met de Tegral Clara Super, de olie en het zout met de vlinder gedurende 4 min. op hoge snelheid. Meng vervolgens nog 1 min. op trage snelheid om luchtbellen te verwijderen. Spuit kleine soesjes en bestrooi met de grove suiker. Bak af op 170°C gedurende 6 min. met gesloten dampsleutel en +/- 20 min. met open dampsleutel.

4. Slagroom met advocaat
Breng de room aan de kook, voeg de Bavarois Neutre toe en meng. Voeg vervolgens de verse advocaat toe en meng opnieuw. Voeg de ¾ opgeklopte Chantypak en room toe.

5. Bananenvulling
Snij de banaan in stukjes en meng met de Starfruit Citron. Voeg de Harmony Sublimo Neutre toe en meng met de bananenstukjes.

6. Advocaat
Meng beide ingrediënten samen.

Compositie

  1. Bretoens zanddeeg
  2. Karamelcrème
  3. Soezenbeslag
  4. Slagroom met advocaat
  5. Bananenvulling
  6. Advocaat

Opbouw

Spuit een spiraal karamelcrème (2) op de Bretoense zanddeegbodem (1) tot op 1 cm van de boord. Vul de overige ruimte op met de advocaat (6). Plaats een schijfje biscuit (diameter 11 cm) op de karamelcrème (2) en bedek vervolgens royaal met de bananenvulling (5). Spuit de slagroom met advocaat (4) bovenop de bananenvulling. Vul de soesjes (3) met de slagroom met advocaat (4) en plaats de soesjes op de rand van de bodem. Werk de taart af met de advocaat (6).

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten

Valentijn

Ontdek het recept!

Biscuittaart met slagroom

Biscuittaart met slagroom

Duivelse macaron

Duivelse macaron naar aanleiding van het WK 2018

Carré Confituur

Carré Confituur

Eclair Chocolade

Eclair Chocolade

Macaron met zalm

Hartige snack op basis van PatisMacaron