Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Millefeuille (Plantaardig)

Ingrediënten

compositie

  1. Bladerdeeg (Hollandse methode) 
  2. Crème pâtissière plant-based 
  3. Afwerking

werkwijze

opbouw

  • Rol je bladerdeeg uit op 2,7 mm, zorg dat je deze in beide richtingen uitrolt om de trekkracht van je deegplak te verdelen.
  • Prik voldoende en plaats in de koeling om terug te rusten. 
  • Voor het bakken de deegplak tijdig op temperatuur laten komen.
  • Inovenen op 210°C en onmiddellijk laten zakken naar 190°C.
  • De eerste 10 min met gesloten dampsleutel en vervolgens 15 à 20 min. met open dampsleutel.
  • Laat de gebakken bladerdeeg afkoelen.
  • Zorg voor 3 gelijke delen zodat je tussen laag 1 en 2, en laag 2 en 3 de crème patissière gelijkmatig kan aanbrengen.
  • Voorzie het oppervlak van een laagje fondantsuiker die je op de juiste dikte en temperatuur hebt gebracht (35-37°C).
  • Indien gewenst kun je direct met lijntjes chocolade de decoratie aanbrengen.
  • Plaats daarna kort in de koeling om het geheel makkelijker te kunnen snijden op de gewenste maat.

Ontdek

Gelijkaardige recepten