Rijsttaart

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Gistdeeg
Bloem 1000
Soft'r Cashmere Acti-Plus 150
Micram 250
Gist 60
Water 400
Zout 17
Suiker 80
2. Gekookte rijst
Melk 2000
Rijst (Carolina) 220
Suiker 200
Vanillestok 1 stuk
3. Rijstvulling
Gekookte rijst (2) 1000
Banketbakkersroom 200
Eieren 100
4. Dorure
Eieren 100
Eigeel 100
Zout QS

Rijsttaart

Werkwijze Gistdeeg

Werkwijze Gekookte rijst

Werkwijze Rijstvulling

Werkwijze Dorure

Compositie

  1. Gistdeeg
  2. Gekookte rijst
  3. Rijstvulling
  4. Dorure

Opbouw

Rol de gistdeeg (1) uit op 2,5 mm en fonceer de vormen. Verdeel hierop de rijstvulling (3) en bestrijk het oppervlak met de dorure (4). Bak af gedurende 25-30 min op 220°C, met gesloten dampsleutel.