Chocoladetaart Papua New Guinea

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Amandeldacquoise
Belcolade Noir Origins Papua New Guinea 73 Cacao-Trace 300
Patisfrance Amandes Râpées 480
Bloemsuiker 165
Bloem 60
Maïszetmeel 60
Eiwit 540
Suiker 360
2. Crémeux met whisky
Melk 460
Verse room (35% v.g.) 460
Suiker 95
Eigeel 185
Belcolade Noir Origins Papua New Guinea 73 Cacao-Trace 510
Whisky 150
3. Chocolademousse Papua New Guinea
Verse room (35% v.g.) (1) 430
Melk 430
Eigeel 160
Belcolade Noir Origins Papua New Guinea 73 Cacao-Trace 635
Chantypak 620
Verse room (35% v.g.) (2) 620
4. Glassage
Miroir Glassage Chocolat Noir Q.S.

Werkwijze

Werkwijze

Compositie

  1. Amandeldacquoise
  2. Crémeux met whisky
  3. Chocolademousse Papua New Guinea
  4. Glassage

Opbouw

Maak een interieur met 2 schijven amandeldacquoise (1) en 190 g crémeux met whisky (2) in een inox ring met een diameter van 16 cm. Plaats in de diepvries. Verdeel 300 g chocolademousse Papua New Guinea (3) in een inox ring met een diameter van 18 cm. Ontvorm het interieur (1+2), plaats centraal op de chocolademousse en duw tot het interieur en de chocolademousse op gelijke hoogte komen met de rand van de ring. Plaats opnieuw in de diepvries. Ontvorm en overgiet de taart met de glassage (4). Werk af met een decoratie naar keuze.

Ontdek

Related recipes