Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Rolbiscuit met slagroom

Ingrediënten

Werkwijze

1. Biscuit

Klop alle ingrediënten samen op, behalve de olie, gedurende 7 min. op hoge snelheid. Meng hieronder kort de olie op lage snelheid. Strijk uit op 6 mm dikte en bak deze af op 220°C gedurende ongeveer 6 min.

2. Mangovulling

Klaar voor gebruik.

3. Slagroom

Klop beide ingrediënten samen op tot een spuitbare massa.

4. Krokante bodem

Meng alle ingrediënten samen tot een homogeen deeg. Rol het deeg uit op 2,8 mm dikte. Snij banden de breedte van de roulade en maak de bovenkant lichtjes vochtig met water. Strooi hierop de kokosrasp. Bak deze af op 170°C gedurende ongeveer 15 min.

Opbouw

Neem een PVC buis van 4 cm doorsnede en plaats hierin een stevig plastiek, type rhodoïd. Vul de buis met de mangovulling (2) en plaats deze in de diepvries. Verdeel 160 g mangovulling (2) over de gebakken biscuit (1). Verdeel hierop gelijkmatig 200 g slagroom (3). Haal de mangobuis uit de diepvries, verwijder de buis en plaats de diepgevroren mangovulling onderaan de biscuit. Rol de biscuit op en zet deze mooi op spanning. Plaats de roulade in de diepvries. Maskeer de buitenkant van de roulade met slagroom (3) en plaats deze op de krokante bodem (4). Snij de biscuit op gewenste grootte.

Ontdek

Gelijkaardige recepten