Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Frangipane

Ingrediënten

Werkwijze

1. Bladerdeeg

Meng alle ingrediënten (m.u.v. de Mimetic 20) 4 min. in 1ste versnelling en 4 min. in 2de versnelling. Rol het deeg uit op 12 mm en plaats (ingepakt) gedurende 30 min. in de diepvries. 

Bereid je plak Mimetic 20 voor door deze op 9 mm uit te rollen.

Rol het gekoelde deeg uit tot 9 mm en plaats hierop het plak Mimetic 20 en vouw in. Geef direct één toer van 4 en één toer van 3. Plaats in de koeling (ingepakt) gedurende min. 12 uur. 

Geef terug 1 toer van 4 en 1 toer van 3 en dan is de bladerdeeg klaar om te verwerken. 

Tip: Tijdens het toeren, uitrollen met stappen van 3 mm tot 7 mm dikte en dan invouwen.


2. Frangipanebeslag

Meng eerst de Tegral Amanda samen met de zachte Mimetic Incorporation. Voeg daarna de vloeistoffen (op kamertemperatuur) toe en meng tot een homogeen beslag. Meng het beslag nog 2-3 min op gemiddelde snelheid. Het beslag niet luchtig kloppen.


3. Abrikozenvulling
Klaar voor gebruik.

4. Pralin

Meng de Amandes Blanchies Effilées Moyennes Californie met de suiker en voeg vervolgens het eiwit toe. Afbakken op 180°C gedurende 12-14 min tot een goudbruine kleur. Tijdens het bakken, de Pralin regelmatig omroeren.


Compositie

  1. Bladerdeeg
  2. Frangipanebeslag
  3. Abrikozenvulling
  4. Pralin

Opbouw

Rol het bladerdeeg (1) uit op 2,5 mm en plaats onderaan een kader van 60x40 cm. Pikeer het deeg. Spuit hierop enkele banen abrikozenvulling (3) en verdeel vervolgens 3000 g frangipanebeslag (2) bovenop. Bak af gedurende 40-45 min op 180°C met gesloten dampsleutel. Na licht afkoelen, instrijken met Puratos Harmony Sublimo Briant. Snij op maat, voorzie van een lijn fondantsuiker en bestrooi deze met de pralin (4).