Hoeveelheid (g) | ||
---|---|---|
1. Bladerdeeg | ||
Bloem Duo (11,5) | 1480 | |
Bloem Uno (9,5) | 490 | |
Water (4°C) | 1125 | |
Aristo Pan (deeg) | 250 | |
Zout | 16 | |
Altima Exclusive Croissant | 1125 | |
2. Frangipanebeslag | ||
Tegral Amanda | 2000 | |
Aristo Primeur Cake | 600 | |
Eieren | 700 | |
Melk | 400 | |
3. Abrikozenvulling | ||
Carré Abricot (Abrikoos) | QS | |
4. Pralin | ||
Patisfrance Amandes Blanchies Effilées Moyennes | 400 | |
Suiker | 200 | |
Eiwit | 50 |
Rol het bladerdeeg (1) uit op 2,5 mm en plaats onderaan een kader van 60x40 cm. Pikeer het deeg. Spuit hierop enkele banen abrikozenvulling (3) en verdeel vervolgens 3000 g frangipanebeslag (2) bovenop. Bak af gedurende 40-45 min op 180°C met gesloten dampsleutel. Na licht afkoelen, instrijken met Puratos Harmony Sublimo Briant. Snij op maat, voorzie van een lijn fondantsuiker en bestrooi deze met de pralin (4).