Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Tartelette Banana Split

Ingrediënten

Opbouw

Breng een laagje bananenvulling (2) aan onderin de gebakken croute (1) en vul de rest van de croute tot aan de rand met de gebakken ganache (3). Plaats in de vloeroven gedurende 20 min. op 130°C met open dampsleutel. Na afkoelen, een spiraal aanbrengen met de vanilleroom met banaan (4) en deze met behulp van een palletmesje strak naar de rand strijken. Bovenaan een klein decor plaatsen naar keuze.

Werkwijze

1. Zanddeeg
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 3 mm dikte en fonceer de gewenste vorm. Bak af in een vloeroven op 170°C gedurende +/- 20 min. met open dampsleutel.

2. Bananenvulling
Klaar voor gebruik.

3. Gebakken ganache

Verwarm de room en de glucose tot 80°C. Giet op de Selection Noir 65 Cacao-Trace drops. Meng goed tot je een zalvige en homogene textuur bekomt. Voeg de eieren en eigelen toe.


4. Vanilleroom met banaan

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Breng de melk aan de kook, voeg de uitgeschraapte vanille en de vanillestok toe en laat infuseren gedurende 20 min. Verwijder de vanillestok en verwarm opnieuw. Giet vervolgens op de Selection Blanc Intense Cacao-Trace drops. Meng tot de chocolade gesmolten is en voeg dan eerst de gesmolten gelatinemassa toe, gevolgd door de vloeibare Chantypak en room. Mix zorgvuldig met de staafmixer. Dek af met plastic folie en plaats in de koeling. Eénmaal de massa 4-5°C bereikt heeft, kunnen we deze luchtig opkloppen. Voeg voor het opkloppen de Topfil Finest Banana Smooth 70% CL toe en klop mee op.


Ontdek

Gelijkaardige recepten