Carré Confituur

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Bladerdeeg
Bloem Duo (11,5) 1480
Bloem Duo (9,5) 490
Water (4°C) 1125
Aristo Pan (deeg) 250
Zout 16
Mimetic 32 1125
2. Abrikozenvulling
Carré Abricot (Abrikoos) 1100
3. Dorure
Sunset Glaze QS
4. Glassage
Harmony Sublimo Briant QS

Compositie

  1. Bladerdeeg
  2. Abrikozenvulling
  3. Dorure
  4. Glassage

Werkwijze bladerdeeg

Opbouw

Rol het bladerdeeg (1) uit op 2,5 mm en plaats op een plaat van 60x40 cm. Pikeer het deeg. Verdeel hierop de abrikozenconfituur (2). Rol het andere deel van het bladerdeeg (1) uit op 2,5 mm en dit gebruiken voor het deksel. Alvorens in te ovenen, het deksel licht instrijken met Puratos Sunset Glaze (3). Bak af gedurende 30-35 min op 200°C met gesloten dampsleutel. Eventueel op grill nabakken gedurende 5 min. Na licht afkoelen, instrijken met Puratos Harmony Sublimo Briant (4). Snij op maat.