Frambozentaart

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Zanddeeg
Tegral Patacrout 1000
Mimetic Incorporation 400
Eieren 100
Zout 2
2. Krokante vulling
Patisfrance Praliné Noisette 50% 500
Belcolade Blanc Selection 120
Patisfrance Crousticrep Blond 150
3. Pistachecrème
Water 350
Cremyvit 140
Chantypak 125
Room (35% v.g.) 125
Summum Pistache
4. Frambozencoulis
PatisFrance Starfruit Framboise (framboos) 50
Miroir L'original Neutre (neutraal) 50

Werkwijze

1. Zanddeeg
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op de gewenste dikte en fonceer de gewenste vorm. Bak af op 180°C gedurende +/- 15 min. met open dampsleutel.

2. Krokante vulling
Smelt de Blanc Selection drops tot 40°C. Voeg de Praliné Noisette 50% en de Crousticrep Blond toe.

3. Pistachecrème
Meng het water en de Cremyvit met de klopper gedurende 3 min. op hoge snelheid. Laat de crème 10 min. rusten en klop vervolgens mooi glad. Klop vervolgens de Chantypak en de room samen ¾ op en meng deze, samen met de Summum Pistache, onder de crème.

4. Frambozencoulis
Meng beide ingrediënten samen.

Compositie

  1. Zanddeeg
  2. Krokante vulling
  3. Pistachecrème
  4. Frambozencoulis

Opbouw

Vul de zanddeegbodem (1) met een dun laagje krokante vulling (2). Spuit vervolgens een spiraal pistachecrème (3) in de zanddeegbodem. Werk af met verse frambozen en vul de middelste frambozen met de frambozencoulis (4).

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten