Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Sokolatina

Ingrediënten

Werkwijze

1. Krokante bodem

Maak de Pralicrac Chocolait zacht (25-28°C) en strijk uit op een plaat van 40x60 cm, voorzien van bakpapier.

2. Chocoladecakebeslag

Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op matige snelheid tot een homogeen deeg. Verdeel het beslag egaal over 2 bakplaten van 40x60 cm, voorzien van bakpapier. Bak af op 190°C gedurende ± 13 min. Verwijder van de plaat en laat afkoelen. Plaats 1 plak op de krokante bodem (1). Steek schijfjes uit de chocoladecake alsook uit de chocoladecake met de krokante bodem.

3. Siroop

Breng het water en de suiker aan de kook en laat de suiker volledig oplossen. Laat afkoelen en voeg dan de Ouzo toe.

4. Opgeklopte chocoladeroom

Verwarm de room tot 60°C. Giet deze bereiding op de Selection Noir Cacao-Trace drops en de invertsuiker en mix met een staafmixer tot een homogene textuur. Voeg de Chantypak toe en mix. Plaats in de frigo aan 4-6°C gedurende 12 uur. Klop vervolgens op zoals slagroom.

5. Abrikozenvulling

Meng het gelatinepoeder met het water en laat 15 min. weken. Voeg de gesmolten gelatinemassa toe aan de Topfil Finest Apricot Pieces 70% voor extra stabiliteit.

Recept voor 48 stuks
Vorm: Sasa Demarle Palet FR-01331

Opbouw

Verdeel de abrikozenvulling (5) over 2 siliconen matten (25 g/stuk). Sauceer de schijfjes chocoladecake (2)

met de siroop (3). Plaats een schijfje op de abrikozen-vulling. Spuit opgeklopte chocoladeroom (4) op de chocoladecake (25 g/stuk). Sluit af met het schijfje chocoladecake met de krokante bodem (1+2) en plaats de krokante bodem naar boven. Plaats in de diepvries. Ontvorm indien mogelijk en overgiet met Puratos Miroir Glassage Neutre (38°C). Plaats hier uw chocoladedecoratie rond.

Ontdek

Gelijkaardige recepten