Amber Cake Karamel-Sinaas

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Cakebeslag karamel-sinaas
Marsepein 50% 150
Suiker 150
Invertsuiker 65
Eieren 250
Melk 75
Selection Amber Cacao-Trace 100
Boter 200
Bakpoeder 8
Bloem 225
Belcolade Premium Dutch Cocoa Powder 12
Stukjes gezouten karamel D'Isigny 100
Gekonfijte sinaasappelstukjes 100
2. Amber glassage
Selection Amber Cacao-Trace 500
Stukjes gezouten karamel D'Isigny 100
Amandelolie 40

Werkwijze

1. Cakebeslag karamel-sinaas
Meng de marsepein 50% samen met de suiker, de invertsuiker en de eieren en mix tot een homogene compositie. Na het mixen, 5 min. opkloppen met de klopper. Verwarm de melk tot 40°C, giet dit op de Selection Amber Cacao-Trace drops en meng. Maak de boter zacht en voeg dit toe aan de eerste compositie. Meng tot een homogene massa en voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en meng. Voeg vervolgens de gezeefde bloem, het bakpoeder en de Premium Dutch Cocoa Powder toe. Voeg tenslotte de stukjes gezouten karamel en gekonfijte sinaasappelstukjes toe. Spuit 325 g cakebeslag in een cakevorm en bak gedurende 30 min. op 175°C. Ontvorm de cake en laat afkoelen.

2. Amber glassage
Verwarm de Selection Amber Cacao-Trace drops tot 40°C en voeg de stukjes gezouten karamel en amandelolie toe. Meng met de spatel. Overgiet de afgekoelde cake met de glassage (30°C). Decoreer de cake naar wens met een chocoladedecoratie.