Sints grote kinderboek

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Chocoladecake
Tegral Satin Creme Cake Belgian Chocolate 2000
Olie 600
Eieren 700
Water 450
Kaneel 20
2. Mandarijnvulling
Topfil Mandarin 60% 2000
3. Rode marsepein
Marsepein 33% Q.S.
Rode kleurstof Q.S.

Werkwijze

1. Chocoladecake
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op trage snelheid gedurende 4 min. Verdeel het cakebeslag over 2 bakplaten van 40x60 cm, voorzien van bakpapier. Bak af op 190°C gedurende ongeveer 18 min. met gesloten dampsleutel. Laat afkoelen.

2. Mandarijnvulling
Klaar voor gebruik.

3. Rode marsepein
Meng de marsepein 33% en de rode kleurstof kort samen met een haak en rol uit op 2-3 mm. Snij rechthoeken van ongeveer 120x105 mm.

Compositie

  1. Chocoladecake
  2. Mandarijnvulling
  3. Rode marsepein

Opbouw

Strijk bovenop de 1ste plak chocoladecake (1) 1500 g mandarijnvulling (2). Plaats hierop een 2de plak chocoladecake (1) en strijk de bovenkant egaal met 500 g mandarijnvulling (2). Plaats het cakeblok in de diepvries. Eénmaal hard, snij gebakjes van 25x120 mm en bedek met de rode marsepein (3). Strijk de gebakjes lichtjes in met goudpoeder en werk af met een Sint-chocoladedecor naar wens.