Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Gâteau Nantais

Ingrediënten

Werkwijze

1. Amandelcakebeslag

Maak de Mimetic Incorporation zacht. Meng alle ingrediënten samen met de vlinder gedurende 4 min. op matige snelheid. Verdeel 750 g beslag per siliconen vorm en bak gedurende ± 34 min. op 180°C met gesloten dampsleutel. Laat afkoelen alvorens te ontvormen.

2. Abrikozenvulling

Meng het gelatinepoeder met het water en laat 15 min. weken. Voeg de gesmolten gelatinemassa toe aan de Topfil Finest Apricot Pieces 70% voor extra stabiliteit. Verdeel 320 g abrikozenvulling per siliconen vorm en plaats in de diepvries.

3. Glassage

Meng de bloemsuiker met het water en voeg de limoenzeste toe. Verwarm de mengeling tot 35°C. 

Tip: voor deze glassage kan u ook fondantsuiker gebruiken, op temperatuur gebracht en aangelengd.

Recept voor 4 taarten
Vorm: Silikomart Universo 1200 SFT349

Opbouw

Strijk de zijkanten van de amandelcake (1) in met de glassage (3). Werk de schijf abrikozenvulling (2) af met Puratos Miroir Glassage Neutre (38°C) en plaats op de cakebasis.

Ontdek

Gelijkaardige recepten