Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Gâteau Basque

Ingrediënten

Werkwijze

1. Zanddeeg

Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op matige snelheid tot een homogeen deeg. Rol het deeg uit op 3,5 mm en bewaar in de koeling.

2. Banketbakkersroom

Voeg de uitgeschraapte vanille toe aan de melk en breng aan de kook samen met de helft van de suiker. Meng de rest van de suiker met de CPT New en het eigeel en maak een compositie met een klein deel van de melk. Wanneer de melk kookt, voeg een klein deel aan de compositie toe en breng dan het geheel samen aan de kook gedurende enkele minuten. De crème van het vuur nemen, op een plaat uitgieten en afdekken met plastiekfolie. Loskloppen voor gebruik.

3. Abrikozenvulling

Klaar voor gebruik.

Opbouw

Bedek een ingevette vorm met het uitgerolde zanddeeg (1). Spuit een dun laagje banketbakkersroom (2) op de zanddeegbodem. Spuit vervolgens een iets dikkere laag abrikozenvulling (3) op de banketbakkersroom (verhouding 30/70). Sluit de taart af met het uitgerolde zanddeeg (1). Strijk de taart in met Puratos Sunset Glaze Xtlr en werk af met een tekening. Bak af op 190-200°C gedurende ± 25-30 min.

Ontdek

Gelijkaardige recepten