Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Fraisier

Ingrediënten

Werkwijze

1. Biscuit

Klop alle ingrediënten, m.u.v. de Pralirex Pistache 100%, op gedurende 8 min. op hoge snelheid. Voeg op het einde de Pralirex toe en meng op lage snelheid tot een gelijkmatig verdeeld beslag. Verdeel 750 g beslag per bakplaat van 60x40 cm, voorzien van bakpapier. Bak gedurende 7-8 min. op 220°C met gesloten sleutel. Laat afkoelen en steek hartvormen uit afhankelijk van de grootte van uw vorm. Gebruik een siliconen hartvorm met een hoogte en lengte van ± 6,5 cm.

Tip: haal de biscuit onmiddellijk van de plaat en verpak in plastic folie om uitdroging te voorkomen.

2. Aardbeivulling

Plaats de hartvormige biscuit (1) in een vorm. Spuit hierop de Topfil Finest Strawberry Pieces 70% en plaats hierop een 2de biscuit. Plaats in de diepvries.

3. Crème diplomaat

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Verwarm de melk tot  40-50°C en meng vervolgens met de Cremygel met een klopper gedurende 3 min. Voeg de geweekte gesmolten gelatinemassa toe. Spatel hieronder als laatste de halfopgeklopte Chantypak en room. Doe deze in een hartvormige vorm en plaats hierin het diepgevroren interieur (1+2).

4. Zanddeeg met sesam

Meng alle ingrediënten kort tot een homogeen deeg. Rol uit op 2,2 mm dikte en snij hartvormen uit. Bak gedurende 12 min. op 170°C.

5. Glassage

Verwarm de Miroir Glassage Fruits Rouges tot 38°C. Dip het diepgevroren hart (-18 à -20°C) (1+2+3) in de glassage en plaats deze op de zanddeegbodem (4).

6. Decoratie

Decoreer het gebak met wat sesamzaad. Maak een blaadje en steeltje met groen gekleurde marsepein en plaats het op het gebakje.

Ontdek

Gelijkaardige recepten