Sintercake speculoos-mandarijn

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Cakebeslag speculoos
Tegral Satin Creme Cake New 1000
Eieren 350
Olie 300
Water 225
Donkere cassonade 250
Kaneel 25
2. Marsepein-mandarijnvulling
Marsepein 50% 200
Topfil Mandarin 60% 600
3. Amandelpralin
Amandel split 200
Suiker 100
Eiwit 20

Werkwijze

1. Cakebeslag speculoos
Meng alle ingrediënten, behalve de donkere cassonade en de kaneel, met de vlinder op gemiddelde snelheid gedurende 4 min. Meng de cassonade en de kaneel droog en voeg deze als laatste toe. Meng tot een gelijkmatige verdeling.

2. Marsepein-mandarijnvulling
Maak een homogene massa van de marsepein met de Topfil Mandarine 60% door deze er geleidelijk aan toe te voegen.

3. Amandelpralin
Meng alle ingrediënten samen.

Compositie

  1. Cakebeslag speculoos
  2. Marsepein-mandarijnvulling
  3. Amandelpralin

Opbouw

Neem een ring van 16 cm en voorzie deze van bakpapier. Vul hem met 300 g cakebeslag speculoos (1) en spuit hierin doppen met de amandel-mandarijnvulling (2) (120 g). Bestrooi de cake rijkelijk met de amandelpralin (3). Bak het geheel af op 180°C gedurende 35-45 min. met gesloten damp sleutel.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten