Tartelettes met fruit

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Crumble
Tegral Patacrout 250
Patisfrance Amandes Râpées 100
Mimetic Incorporation 130
Blonde cassonade 150
Zout 2
2. Jasmijncrème
Water 1000
PatisFrance Starfruit Citron (citroen) 80
Cremyvit 400
Jasmijnthee (bulk) 10
3. Vers fruit
Aardbeien QS
Mango QS
Rabarber QS
Blauwe besjes QS
Harmony Sublimo Neutre (neutraal)

Werkwijze

1. Crumble
Meng alle ingrediënten kort tot een homogeen deeg en wrijf door een grove zeef. Laat de crumble harden in de koeling. Fonceer de vormen met de crumble en vul deze met bakparels verpakt in plasticfolie. Bak af op 180°C gedurende 10 min. met open dampsleutel. Verwijder de bakparels en bak nog even verder tot een goudgele kleur. Snij de crumble los, ontvorm en laat afkoelen.

2. Jasmijncrème
Breng het water naar het kookpunt en laat de jasmijnthee 4-5 min. infuseren. Verwijder de thee door middel van een zift, voeg de Starfruit Citron toe en laat afkoelen. Voeg de Cremyvit toe en meng met een klopper gedurende 3 min. op hoge snelheid. Laat de crème 10 min. rusten en klop vervolgens mooi glad.

3. Vers fruit

Snij het fruit in stukken en werk de 3 gebakjes als volgt af:

  1. Meng de aardbeien met de mango en de Harmony Sublimo Neutre
  2. Meng de aardbeien met de rabarber en breng de Harmony Sublimo Neutre aan met de borstel. 
  3. Meng de aardbeien met de blauwe bessen.

Compositie

  1. Crumble
  2. Jasmijncrème
  3. Vers fruit

Opbouw

Vul de crumblebodems (1) met de jasmijncrème (2) en werk af met een mengeling vers fruit (3).