Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Citroen-aardbeientaart

Ingrediënten


TIP:
U kunt Tegral Biscuit 1 op 1 door Tegral Biscamore vervangen.

Compositie

  1. Zanddeegbodem
  2. Amandelbiscuit
  3. Vruchtencoulis
  4. Citroencrème

Recept voor 8 taarten van 16 cm diameter

Werkwijze

1. Zanddeegbodem
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol het deeg uit op 3 mm en fonceer ringen van 16 cm diameter. Bak deze af in een oven van 180˚C gedurende ± 12-15 min. met open dampsleutel. Verwijder de ringen na het uitovenen.

2. Amandelbiscuit
Klop alle ingrediënten samen op met een klopper gedurende 7 min. in hoge snelheid. Verdeel het beslag (900 g) over een bakplaat van 60x40 cm voorzien van bakpapier. Bak gedurende 8 min. op 220°C met gesloten dampsleutel. Laat afkoelen en steek schijven uit van 14 cm diameter. Plaats de schijven op een plaat voorzien van bakpapier en laat de ring er rond voor de vruchtencoulis.

3. Vruchtencoulis

Verwarm de Starfruit Fraise, het limoensap en het water tot 60°C. Voeg de basilicumblaadjes toe en meng de Bavarois Neutre onder deze compositie. Verdeel 100 g vruchtencoulis per ring over de ringen met amandelbiscuit (2). Plaats in de diepvries.


4. Citroencrème

Verwarm de Deli Lemon Pie tot ± 60°C.


Opbouw

  • Verdeel 175 g warme citroencrème (4) per zanddeegbodem (1).
  • Duw de bevroren schijf amandelbiscuit en vruchtencoulis (2+3) mooi centraal in de citroencrème tot deze gelijk komt met de rand.
  • Laat afkoelen en werk af met verse aardbeien gemengd met Puratos Harmony Sublimo Neutre en decoratie naar keuze.

Ontdek

Gelijkaardige recepten