Paasnestje Amber Pomme

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Biscuit met pecannoten
Selection Amber Cacao-Trace 250
Boter 125
400
Suiker 400
Eieren 700
Water 100
Gebroken pecannoten 200
2. Appelcompote
Topfil Apple Cubes 86% 1000
Citroen Q.S.
3. Chocolademousse
Gelatinepoeder (180 bloom) 10
Water 50
Verse room (35% v.g.) 130
Melk 130
Eigeel 80
Selection Amber Cacao-Trace 330
Verse room (35% v.g.) 250
Chantypak 250
4. Krokante chocoladeglassage
Selection Amber Cacao-Trace 700
Patisfrance Praliné Noisette 50% 200
Koolzaadolie 125
Patisfrance Crousticrep Blond 100
5. Opgeklopte chocoladeroom
Verse room (35% v.g.) 800
Selection Amber Cacao-Trace 350
Chantypak 200

Werkwijze

Werkwijze

Compositie

  1. Biscuit met pecannoten
  2. Appelcompote
  3. Chocolademousse
  4. Krokante chocoladeglassage
  5. Opgeklopte chocoladeroom

Opbouw

Vul een siliconen mat met halve bolletjes (Flexipan® 1489 K16) met de appelcompote (2) en sluit af met een schijfje biscuit met pecannoten (1). Plaats in de diepvries. Vul een siliconen mat met halve bollen (Flexipan® 1896 C50) tot de helft met de chocolademousse (3). Ontvorm de interieurs (1+2) en duw deze in de chocolademousse (3). Plaats in de diepvries. Draai de siliconen mat om zodat de bolle kant naar boven ligt. Duw de zijkant in om een putje te bekomen. Ontvorm en dompel de gebakjes in de krokante chocoladeglassage (4). Plaats de gebakjes op de ingedeukte zijde. Werk af met de opgeklopte chocoladeroom (5) en decoratie naar keuze.

Ontdek

Related recipes