Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

IJstaart pistache-framboos

Ingrediënten

Werkwijze

1. Basiscompositie ijs
Breng de melk aan de kook, neem van het vuur en voeg de Extraglace Vanille toe en meng. Homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 3 min. Koel zo snel mogelijk terug tot 7°C en laat minimaal 12 uur rijpen. De basis is klaar om op smaak te brengen en te turbineren.

2. Gebakken meringue
Klop het eiwit op tot een meringue met 2/3de van de suiker. Laat 5 min. kloppen en voeg dan het laatste deel suiker toe. Laat nog even verder kloppen. Voeg de gezeefde bloemsuiker geleidelijk aan toe terwijl de machine in 1ste versnelling draait. Spuit doppen of een schijf op de gewenste grootte. Bak deze af op 150˚C met open dampsleutel gedurende ± 35 min. Laat afkoelen en stockeer op een droge plaats.

3. Amandeldacquoise
Klop met het eiwit en de suiker een stevige meringue. Meng en zeef de overige ingrediënten en spatel deze voorzichtig onder de meringue. Verdeel 1100 g beslag over een plaat van 60x40 cm, voorzien van bakpapier. Bak af op 190°C gedurende 12-14 min. met gesloten dampsleutel. Na afkoelen op de gewenste maat uitsteken.

4. Blanc Intense ijs

Smelt de Selection Blanc Intense Cacao-Trace drops tot 40°C. Maak een deel basiscompositie warm en meng met de gesmolten chocolade. Voeg de rest van de basiscompositie geleidelijk toe en zorg voor een homogene massa. Klaar om te turbineren.


5. Pistache ijs met framboos

Voeg de Pralirex Pistache toe aan de basiscompositie en meng. Klaar om te turbineren. Meng de Topfil Finest Raspberry 70% CL met de Miroir l’Original Neutre en breng dit als een swirl aan in het geturbineerde pistache ijs.


6. Krokante bodem
Licht verwarmen om gemakkelijk te verwerken.

7. Glassage

Klop de Ambiante licht op tot deze dik vloeibaar is om mee te kunnen overgieten. Verwarm de Miroir Glassage Fruits Rouges tot 35°C en mix. Laat onder regelmatig mengen terug afkoelen tot 25°C om hiermee te kunnen overgieten.


Compositie

  1. Basiscompositie ijs
  2. Gebakken meringue
  3. Amandeldacquoise
  4. Blanc Intense ijs
  5. Pistache ijs met framboos
  6. Krokante bodem
  7. Glassage

Opbouw

Plaats de gewenste vorm* in de diepvries. Chemiseer de koude vorm met een laag Blanc Intense ijs (4) en beperk de aanwezigheid van luchtbellen. Plaats terug in de diepvries om verder te bevriezen. Breng in de overige ruimte van de vorm het pistache ijs met framboos (5) aan en plaats ook hierin de gebakken meringue (2). Vul de vorm zodat je hierop de amandeldaquoise (3) kan aanbrengen. Hou nog een kleine ruimte over. Plaats terug in de diepvries. Breng de krokante bodem (6) aan in de overgebleven ruimte en plaats terug in de diepvries. Ontvorm de taart en overgiet deze met een dun laagje licht opgeklopte Ambiante (7) en plaats terug in de diepvries. Wanner deze terug hard bevroren is, de taart in 2 keer voorzien van een laagje rode vruchten glassage (7). 

*Tip: gebruikte vorm Silikomart Kit Eternity 1800.

Ontdek

Gelijkaardige recepten