Verrine Riz Condé

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Gekookte rijst
Melk 1500
Vanillestok 1 st.
Rijst (Carolina) 220
Suiker S1 100
2. Riz impératrice
Gelatinepoeder (180 bloom) 15
Water 75
Melk 225
Cremygel 70
Gekookte rijst (1) 1500
Chantypak 300
Verse room (35% v.g.) 300
3. Abrikozenvulling
Topfil Finest Apricot 70% CL 1000
4. Pistache krokant
Gehakte pistachenoten 100
Suiker S1 50
Eiwit 10

Opbouw

Breng onderaan in het glaasje een mooi laagje abrikozenvulling (3) aan. Vul het glaasje verder op met de riz impératrice (2) tot ongeveer 4/5de en laat het geheel geleren. Werk af door bovenaan wat van de pistache krokant (4) aan te brengen.

Werkwijze

1. Gekookte rijst
Breng de melk samen met de vanillestok aan de kook. Voeg de rijst toe en neem van het vuur. Dek de pan af en laat de rijst gedurende ± 15 min. zwellen. Breng terug aan de kook en laat op een laag vuurtje de rijst gaar koken door regelmatig te roeren. Voeg de suiker toe en breng al roerend terug aan de kook. Neem van het vuur en giet uit op een plaat en dek af met plastiekfolie om af te koelen.

2. Riz impératrice

Meng het gelatinepoeder met het koude water en laat 15 min. weken. Verwarm de melk tot 60°C en meng met de Cremygel gedurende 3 min. met de klopper. Smelt de gelatinemassa en voeg deze toe aan de warme banketbakkersroom. Voeg de gekookte rijst (1) toe en meng. Spatel als laatste de halfopgeklopte Chantypak en room geleidelijk onder de rijstmengeling.


3. Abrikozenvulling
Klaar voor gebruik.

4. Pistache krokant
Meng alles samen en bak af op 170°C met open dampsleutel tot deze mooi droog en krokant is. Laat afkoelen en maak los.