Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Jarvelous Wild Berry

Ingrediënten

Opbouw

Vul de glazen potjes naar wens met alle elementen. Zorg voor een goede verhouding en decoreer met de chocolade schavelingen.

Werkwijze

1. Gedroogde meringue
Voeg de suiker toe aan het eiwit en verwarm al roerend op het vuur tot 60-70°C. Klop op met de klopper tot een stevige meringue. Spuit doppen met een fijn gekartelde spuitmond op een plaat voorzien van bakpapier. Plaats de meringues in de oven op 110°C met open dampsleutel. Laat de temperatuur na 15 min. zakken naar 80°C om verder te drogen.

2. Vanilleroom

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Breng de melk aan de kook, voeg de uitgeschraapte vanille en de vanillestok toe en laat infuseren gedurende 20 min. Verwijder de vanillestok en verwarm opnieuw. Giet vervolgens op de Selection Blanc Intense Cacao-Trace drops. Meng tot de chocolade gesmolten is en voeg dan eerst de gesmolten gelatinemassa toe, gevolgd door de vloeibare Chantypak en room. Mix zorgvuldig met de staafmixer. Dek af met plastiekfolie en plaats in de koeling. Eénmaal de massa 4-5°C bereikt, kunnen we deze luchtig opkloppen.


3. Bessenvulling
Meng beide, kant-en-klare, fruitvullingen samen.

4. Chocolade schavelingen
Klaar voor gebruik.