Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Jarvelous Passie Karamel

Ingrediënten

Opbouw

Vul de glazen potjes naar wens met alle elementen. Zorg voor een goede verhouding en decoreer met de chocolade schavelingen.

Werkwijze

1. Gedroogde meringue
Voeg de suiker toe aan het eiwit en verwarm al roerend op het vuur tot 60-70°C. Klop op met de klopper tot een stevige meringue. Spuit doppen met een fijn gekartelde spuitmond op een plaat voorzien van bakpapier. Plaats de meringues in de oven op 110°C met open dampsleutel. Laat de temperatuur na 15 min. zakken naar 80°C om verder te drogen.

2. Vanilleroom met banaan

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Breng de melk aan de kook, voeg de uitgeschraapte vanille en de vanillestok toe en laat infuseren gedurende 20 min. Verwijder de vanillestok en verwarm opnieuw. Giet vervolgens op de Selection Blanc Intense Cacao-Trace drops. Meng tot de chocolade gesmolten is en voeg dan eerst de gesmolten gelatinemassa toe, gevolgd door de vloeibare Chantypak en room. Mix zorgvuldig met de staafmixer. Dek af met plastiekfolie en plaats in de koeling. Eénmaal de massa 4-5°C bereikt, kunnen we deze luchtig opkloppen. Voor het opkloppen, de Topfil Finest Banana Smooth 70% CL toevoegen en mee opkloppen.


3. Passie-karamel

Verwarm de Starfruit Passion, het water en de fleur de sel tot 60ºC. Voeg dit toe aan de Deli Caramel en mix tot een homogene saus.


4. Chocolade schavelingen

Smelt de Selection Amber Cacao-Trace drops. Bewerk tot de chocolade 30-35ºC heeft en strijk dan zeer dun uit. Blijf strijken tot de massa kristalliseert. Laat even uitkristalliseren zodat je met behulp van een steekmes de schavelingen van het oppervlak kunt schaven. Plaats de schavelingen in een koele ruimte.