Eclair Banana Split

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Soezenbeslag
Water (50°C) 1000
Melk (50°C) 500
Tegral Clara Super 1000
Olie 150
Zout 5
2. Krokant deeg
Tegral Patacrout 1000
Mimetic Incorporation 400
Eieren 100
Suiker 400
3. Banketbakkersroom vanille
Vanillestok 1 st.
Volle melk 1000
Suiker 200
CPT New 90
Boter 50
4. Chocolademousse
Selection Noir 65% Cacao-Trace 160
Banketbakkersroom vanille (3) 200
Chantypak 200
Verse room (35% v.g.) 200
5. Bananengelei
Bananenpuree 150
PatisFrance Starfruit Citron (citroen) 50
Verse gember Q.S.
Bavarois Neutre (neutraal) 50
6. Vanilleroom
Vanillestok 1/2 st.
Chantypak 100
Verse room (35% v.g.) 400
Suiker 50

Werkwijze

Werkwijze

Compositie

  1. Soezenbeslag
  2. Krokant deeg
  3. Banketbakkersroom vanille
  4. Chocolademousse
  5. Bananengelei
  6. Vanilleroom

Opbouw

Snij de eclair (1+2) horizontaal open. Vul de eclair tot net onder de rand met chocolademousse (3+4) en spuit hierin een baan bananengelei (5). Decoreer afwisselend met de vanilleroom (6) en een schijfje banaan. Werk verder af met gekarameliseerde hazelnoten en een chocoladedecoratie.