Eclair Carambar

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Soezenbeslag
Water (50°C) 1000
Melk (50°C) 500
Tegral Clara Super 1000
Olie 150
Zout 5
2. Krokant deeg
Tegral Patacrout 1000
Mimetic Incorporation 400
Eieren 100
Suiker 400
3. Carambarcrème
Gelatinepoeder (180 bloom) 10
Water 50
Verse room (35% v.g.) 800
Carambar® 300
Chantypak 200
4. Zachte Vanillekaramel
Verse room (35% v.g.) 200
Vanillestok 2 st.
Fleur de sel 6
Deli Caramel 1000
5. Chocolade-brésilienne coating
Belcolade Selection Lait Cacao-Trace 800
Koolzaadolie 200
Bresilienne 70% 150

Werkwijze

Werkwijze

Compositie

  1. Soezenbeslag
  2. Krokant deeg
  3. Carambarcrème
  4. Zachte vanillekaramel
  5. Chocolade-brésilienne coating

Opbouw

Vul de eclair (1+2) van bovenaf met de carambarcrème (3). Spuit een spiraal zachte vanillekaramel (4) bovenop de eclair. Plaats in de diepvries om licht op te stijven. Dip de bovenkant in de chocolade-brésilienne coating (5).