Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Hartige Eclair Bloedworst Appel

Ingrediënten

Ingrediënten

1. Soezenbeslag
Verwarm het water en de melk tot 50-55°C. Meng deze met de vlinder samen met de andere ingrediënten gedurende 3 min. op hoge snelheid en vervolgens 1 min. op lage snelheid. Spuit eclairs met een spuitmond effen (diameter 16 mm).

2. Krokant kruidendeeg
Meng alle ingrediënten met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 2 mm dikte, steek langwerpige plakjes uit en plaats op de eclair. Bak af op 180°C gedurende 6 min. met gesloten sleutel en ongeveer 30 min. op 170°C met open sleutel.

3. Zoete aardappel dauphine
Meng de zoete aardappelpuree samen met het soezenbeslag (1) en breng op smaak met zout, peper en tijm. Verwarm de friteuse op 180ºC en spuit met behulp van een spuitzak en gekartelde spuitmond kleine sliertjes deeg rechtstreeks in de warme olie. Bak tot deze mooi goudbruin en krokant zijn.

4. Vulling en garnituur

Snij de bloedworst in schijfjes en bak kort aan beide zijden aan. De zoete aardappelpuree en de Topfil Apple Cubes 86% zijn klaar voor gebruik.


Opbouw

Snij de eclair (1+2) horizontaal open. Spuit hierin een laagje zoete aardappelpuree (4) en breng daarop de Topfil Apple Cubes 86% (4) aan. Verdeel de zoete aardappel dauphine (3), de bloedworst (4) en de zoete aardappelpuree (4) over de eclair. Decoreer met krokant gebakken schijfjes deksel.

Ontdek

Gelijkaardige recepten