Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Eclair Pinda-Karamel

Ingrediënten

Werkwijze

1. Soezenbeslag
Verwarm het water en de melk tot 50-55°C. Meng deze met de vlinder samen met de andere ingrediënten gedurende 3 min. op hoge snelheid en vervolgens 1 min. op lage snelheid. Spuit eclairs met een spuitmond effen (diameter 16 mm).

2. Krokant deeg
Meng alle ingrediënten met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 2 mm dikte, steek langwerpige plakjes uit en plaats op de eclair. Bak af op 180°C gedurende 6 min. met gesloten sleutel en ongeveer 30 min. op 170°C met open sleutel.

3. Banketbakkersroom melkchocolade

Maak met de melk, de suiker en de CPT New een warme banketbakkersroom. Wanneer deze kookt, voeg de Selection Lait Cacao- Trace drops en de boter toe en meng glad. Uitgieten en afdekken met plastic folie en in de koeling plaatsen. Loskloppen voor gebruik.


4. Gezouten karamel

Breng de room, de fleur de sel en de boter samen aan de kook. Laat inkoken tot je 450 g overhoudt en laat afkoelen tot ± 40°C. Meng samen met de Deli Caramel. Zorg ervoor dat de Deli Caramel ook 40°C bedraagt alvorens te mengen met de ingekookte roommengeling. Mix met een staafmixer, dek af met plastic folie en plaats in de koeling op 4°C. Meng lichtjes met de spatel voor gebruik.


5. Pindanootjes
Klaar voor gebruik.

6. Melkchocolade decor

Strijk de getempereerde Selection Lait Cacao-Trace uit tussen 2 plastic sheets. Steek of snij de vorm uit op het moment dat de chocolade begint te kristalliseren. Plaats op een koele plaats om verder uit te kristalliseren.


Opbouw

Vul de eclair (1+2) van bovenaf met de banketbakkersroom melkchocolade (3). Spuit een lijn gezouten karamel (4) bovenop de eclair en duw hierin de gezouten pindanootjes (5). Plaats hierop het melkchocolade decor (6) en ga erover met een ‘heatgun’ tot het decor zich vervormt. Plaats in de koeling om terug op te stijven. Wanneer het geheel opgesteven is, de eclair inborstelen met goud poederkleurstof a.d.h.v. een fijne borstel.

Ontdek

Gelijkaardige recepten