Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Eclair Riz Condé Abricot

Ingrediënten

Werkwijze

1. Soezenbeslag
Verwarm het water en de melk tot 50-55°C. Meng deze met de vlinder samen met de andere ingrediënten gedurende 3 min. op hoge snelheid en vervolgens 1 min. op lage snelheid. Spuit eclairs met een spuitmond effen (diameter 16 mm).

2. Krokant deeg
Meng alle ingrediënten met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 2 mm dikte, steek langwerpige plakjes uit en plaats op de eclair. Bak af op 180°C gedurende 6 min. met gesloten sleutel en ongeveer 30 min. op 170°C met open sleutel.

3. Gekookte kokosrijst

Breng de melk samen met het citroengras aan de kook en laat gedurende 20 min. infuseren. Zeef het citroengras eruit en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en Classic Coco toe en neem van het vuur. Dek de pan af en laat de rijst gedurende ± 15 min. zwellen. Breng terug aan de kook en laat op een laag vuurtje de rijst gaar koken door regelmatig te roeren. Voeg de suiker en de limoenzeste toe en breng al roerend terug aan de kook. Neem van het vuur en giet uit op een plaat. Dek af met plastic folie om af te koelen.


4. Riz impératrice

Meng het gelatinepoeder met het koude water en laat 15 min. weken. Verwarm de melk tot 60ºC en meng met de Cremygel gedurende 3 min. met de klopper. Voeg de gesmolten gelatinemassa toe aan de warme banketbakkersroom. Voeg de gekookte kokosrijst (3) toe en meng. Spatel als laatste de 3/4de opgeklopte Chantypak en de room geleidelijk onder de rijstmengeling.


5. Abrikozenvulling

Meng het gelatinepoeder met het water en laat 15 min. weken. Voeg de gesmolten gelatinemassa toe aan de Topfil Finest Apricot 70% CL voor extra stabiliteit. Spuit baantjes fruitvulling de lengte van de eclair. Plaats een plastic folie op de fruitvulling en duw aan om een glad oppervlak te bekomen. Plaats in de diepvries.


6. Nappage

Verwarm de Harmony Sublimo Neutre tot 50ºC en voeg een beetje goud poederkleurstof toe voor extra ‘sparkle’.


Opbouw

Snij de eclair (1+2) horizontaal open. Vul de eclair tot aan de rand met riz impératrice (3+4). Strijk de bevroren abrikozenvulling (5) in met de nappage (6) en plaats bovenop de eclair.

Ontdek

Gelijkaardige recepten