Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Eclair Belgica

Ingrediënten

Werkwijze

1. Soezenbeslag
Verwarm het water en de melk tot 50-55°C. Meng deze met de vlinder samen met de andere ingrediënten gedurende 3 min. op hoge snelheid en vervolgens 1 min. op lage snelheid. Spuit eclairs met een spuitmond effen (diameter 16 mm).

2. Krokant deeg
Meng alle ingrediënten met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 2 mm dikte, steek langwerpige plakjes uit en plaats op de eclair. Bak af op 180°C gedurende 6 min. met gesloten sleutel en ongeveer 30 min. op 170°C met open sleutel.

3. Banketbakkersroom vanille

Voeg de uitgeschraapte vanille toe aan de melk en breng aan de kook samen met de helft van de suiker. Meng de rest van de suiker met de CPT New en maak een compositie met een klein deel van de melk. Wanneer de melk kookt, voeg een klein deel aan de compositie toe en breng dan het geheel samen aan de kook gedurende enkele minuten. De crème van het vuur nemen en de boter toevoegen, op een plaat uitgieten en afdekken met plastic folie. Loskloppen voor gebruik.


4. Ganache

Breng de gecondenseerde melk samen met de room en glucose aan de kook. Giet vervolgens op de Selection Noir Cacao-Trace drops. Voeg de boter toe en mix met een staafmixer tot een gladde emulsie. Bedek de ganache met plastic folie.


Compositie

  1. Soezenbeslag
  2. Krokant deeg
  3. Banketbakkersroom vanille
  4. Ganache

Opbouw

Vul de eclair (1+2) met de banketbakkersroom vanille (3) en glaceer de bovenkant met de ganache (4). Werk af naar wens.

Ontdek

Gelijkaardige recepten