Eclair Pistache-Nougat

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Soezenbeslag
Water (50°C) 1000
Melk (50°C) 500
Tegral Clara Super 1000
Olie 150
Zout 5
2. Krokant deeg
Tegral Patacrout 1000
Mimetic Incorporation 400
Eieren 100
Suiker 400
3. Banketbakkersroom vanille
Vanillestok 1 st.
Volle melk 1000
Suiker 200
CPT New 90
Boter 50
4. Nougatcrème
Gelatinepoeder (180 bloom) 7
Water 35
Banketbakkersroom vanille (3) 1000
Nougatpasta 500
Geroosterde gebroken pistachenoten 35
Patisfrance Amandes Blanchies Effilées Moyennes 35
Chantypak 500
Verse room (35% v.g.) 500
5. Opgeklopte pistacheroom
Chantypak 200
Verse room (35% v.g.) 800
Belcolade Selection Blanc Cacao-Trace 500
Summum Pistache 150
6. Frambozengelei met kardemom
PatisFrance Starfruit Framboise (framboos) 150
Kardemom 3
Harmony Classic Neutre (neutraal) 150
Diepgevroren frambozengruis 150

Werkwijze

Werkwijze

Compositie

  1. Soezenbeslag
  2. Krokant deeg
  3. Banketbakkersroom vanille
  4. Nougatcrème
  5. Opgeklopte pistacheroom
  6. Frambozengelei met kardemom

Opbouw

Snij de eclair (1+2) horizontaal open en vul tot aan de rand met de nougatcrème (3+4). Breng een lijn frambozengelei met kardemom (6) aan en spuit hierop enkele punten opgeklopte pistacheroom (5). Decoreer met verse frambozen, gevuld met de frambozengelei met kardemom (5), stukjes nougat en een chocoladedecor.