Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Hartige Eclair Gehaktbrood Kersen

Ingrediënten

Werkwijze

1. Soezenbeslag
Verwarm het water en de melk tot 50-55°C. Meng deze met de vlinder samen met de andere ingrediënten gedurende 3 min. op hoge snelheid en vervolgens 1 min. op lage snelheid. Spuit eclairs met een spuitmond effen (diameter 16 mm).

2. Krokant kruidendeeg
Meng alle ingrediënten met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 2 mm dikte, steek langwerpige plakjes uit en plaats op de eclair. Bak af op 180°C gedurende 6 min. met gesloten sleutel en ongeveer 30 min. op 170°C met open sleutel.

3. Knolselder dauphine
Meng de knolselderpuree samen met het soezenbeslag (1) en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de friteuse op 180ºC en plaats met behulp van een ijslepel kleine bolletjes rechtstreeks in de warme olie. Bak tot deze mooi goudbruin en krokant zijn.

4. Vulling en garnituur

Snij het gehaktbrood in kleine stukjes. De knolselderpuree en de Topfil Finest Cherry 70% CL zijn klaar voor gebruik.


Opbouw

Snij de eclair (1+2) horizontaal open. Spuit hierin een laagje knolselderpuree (4) en breng daarop de Topfil Finest Cherry 70% CL (4) aan. Verdeel de knolselder dauphine (3), het gehaktbrood (4) en de knolselderpuree (4) over de eclair. Decoreer met krokant gebakken schijfjes deksel.

Ontdek

Gelijkaardige recepten