Eclair Riz-fraise

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Soezenbeslag
Water (50°C) 1000
Melk (50°C) 500
Tegral Clara Super 1000
Olie 150
Zout 5
2. Krokant deeg
Tegral Patacrout 1000
Mimetic Incorporation 400
Eieren 100
Suiker 400
3. Gekookte rijst
Melk 2000
Vanillestok 1 st.
Rijst (Carolina) 220
Suiker 200
4. Banketbakkersroom Vanille
Vanillestok 1 st.
Volle melk 1000
Suiker 200
CPT New 90
Boter 50
5. Rijstcrème
Gekookte rijst (3) 1000
Banketbakkersroom vanille (4) 500
Chantypak 250
Verse room (35% v.g.) 250
6. Aardbeiencompote
PatisFrance Starfruit Fraise (aardbei) 250
Harmony Classic Neutre (neutraal) 350
Verse aardbeien (schoongemaakt) 500
7. Aardbeien
Verse aardbeien (schoongemaakt) Q.S.
Harmony Sublimo Neutre (neutraal) Q.S.

Werkwijze

Werkwijze

Compositie

  1. Soezenbeslag
  2. Krokant deeg
  3. Gekookte rijst
  4. Banketbakkersroom vanille
  5. Rijstcrème
  6. Aardbeiencompote
  7. Aardbeien

Opbouw

Snij de eclair (1+2) horizontaal open. Vul met een laag gekookte rijst (3) en spuit hierop vervolgens een laag aardbeiencompote (6). Spuit een lijn rijstcrème (4+5) tot boven de rand. Decoreer met de aardbeien (7) en een takje groen.