Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Chocolade ijs

Ingrediënten

Werkwijze

Basiscompositie

Koude bereiding: Meng de Extraglace Vanille met de melk en homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 1 min. Laat in de koeling rijpen gedurende minimaal 30 min. De basis is klaar om op smaak te brengen of onmiddellijk te turbineren. Opgelet: rauwe melk altijd eerst verwarmen om te pasteuriseren! 

Warme bereiding: Breng de melk aan de kook, neem van het vuur en voeg de Extraglace Vanille toe en meng. Homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 3 min. Koel zo snel mogelijk terug tot 7°C en laat minimaal 12 uur rijpen. De basis is klaar om op smaak te brengen of onmiddellijk te turbineren.


Chocolade ijs

Smelt de Selection Noir Cacao-Trace drops tot 40°C. Maak een deel van de basiscompositie warm en voeg hier het Premium Dutch Cocoa Powder Cacao-Trace aan toe zodat deze goed oplost. Meng dit met de gesmolten Selection Noir Cacao-Trace. Voeg hier de rest van de basiscompositie geleidelijk aan toe en zorg voor een homogene massa. Klaar om te turbineren.


Tips

Voor andere chocolades uit het Belcolade assortiment adviseren we tussen de 15 à 18% toe te voegen op de basiscompositie.