Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Stracciatella (room)ijs

Ingrediënten

Werkwijze

Basiscompositie

Koude bereiding: Meng de Extraglace Vanille met de melk en homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 1 min. Laat in de koeling rijpen gedurende minimaal 30 min. De basis is klaar om op smaak te brengen of onmiddellijk te turbineren. Opgelet: rauwe melk altijd eerst verwarmen om te pasteuriseren! 

Warme bereiding: Breng de melk aan de kook, neem van het vuur en voeg de Extraglace Vanille toe en meng. Homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 3 min. Koel zo snel mogelijk terug tot 7°C en laat minimaal 12 uur rijpen. De basis is klaar om op smaak te brengen of onmiddellijk te turbineren.


Basiscompositie roomijs

Koude bereiding: Meng de Extraglace Vanille met de melk en de room en homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 1 min. Laat in de koeling rijpen gedurende minimaal 30 min. De basis is klaar om op smaak te brengen of direct te turbineren. Opgelet: rauwe melk altijd eerst verwarmen om te pasteuriseren! 

Warme bereiding: Breng de melk en de room aan de kook, neem van het vuur en voeg de Extraglace Vanille toe en meng. Homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 3 min. Koel zo snel mogelijk terug tot 7°C en laat minimaal 12 uur rijpen. De basis is klaar om op smaak te brengen of direct te turbineren.


Stracciatella

Smelt de Selection Noir Cacao-Trace drops tot 40°C en meng met de koolzaadolie of de geconcentreerde boter. Hou op temperatuur in een spuitzak. Wanneer de compositie geturbineerd is en het ijs is gevormd, de chocolade aanbrengen met de spuitzak en geleidelijk aan ondermengen in de machine. Kort ondermengen zal de stukken wat groter houden. Door langer te mengen zal de chocolade fijner verdeeld worden.


Tips

Voeg eerst ± 6% koolzaadolie of geconcentreerde boter toe aan de chocolade zodat deze mooier afsmelt in de mond bij het consumeren.