Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Vanille room(ijs)

Ingrediënten

Werkwijze

Basiscompositie

Koude bereiding: Meng de Extraglace Vanille met de melk en homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 1 min. Laat in de koeling rijpen gedurende minimaal 30 min. De basis is klaar om op smaak te brengen of onmiddellijk te turbineren. Opgelet: rauwe melk altijd eerst verwarmen om te pasteuriseren! 

Warme bereiding: Breng de melk aan de kook, neem van het vuur en voeg de Extraglace Vanille toe en meng. Homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 3 min. Koel zo snel mogelijk terug tot 7°C en laat minimaal 12 uur rijpen. De basis is klaar om op smaak te brengen of onmiddellijk te turbineren.


Basiscompositie roomijs

Koude bereiding: Meng de Extraglace Vanille met de melk en de room en homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 1 min. Laat in de koeling rijpen gedurende minimaal 30 min. De basis is klaar om op smaak te brengen of direct te turbineren. Opgelet: rauwe melk altijd eerst verwarmen om te pasteuriseren! 

Warme bereiding: Breng de melk en de room aan de kook, neem van het vuur en voeg de Extraglace Vanille toe en meng. Homogeniseer met een staafmixer gedurende ± 3 min. Koel zo snel mogelijk terug tot 7°C en laat minimaal 12 uur rijpen. De basis is klaar om op smaak te brengen of direct te turbineren.


Vanille (room)ijs
Voeg de uitgeschraapte vanille toe aan de basiscompositie en meng. Klaar om te turbineren.

Tips

Indien u een warme bereiding maakt, kook dan de opengesneden vanillestok mee met de basiscompositie.