Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

KuBuche

Ingrediënten

Recept voor 10 buches van 5 personen

Opbouw

Bereid een kader voor van 60x40 cm, plaats onderaan een plak gebakken miserablebiscuit (1). Vul de ruimte die niet bedekt is op met een strook van de 5de plak. Verdeel hierop 1350 g frambozen-kersenvulling (2) en plaats terug een plak miserablebiscuit. Vul de niet bedekte ruimte terug aan. Plaats in de diepvries om de vulling licht te laten geleren. Breng hierop de uitgerolde marsepein (4) aan. Om een betere hechting te hebben, strijk het biscuitplak zeer licht in met Puratos Harmony Sublimo Neutre. Op de marsepein wordt 1350 g cheesecakemousse (3) verdeelt en terug afgedekt met de uitgerolde marsepein. Plaats weer kort in de diepvries om licht op te stijven. Strijk de marsepein in met de Harmony Sublimo Neutre en plaats een volgende laag miserablebiscuit. Hierop brengen we terug 1350 g frambozen-kersenvulling aan en sluiten we af met de laatste plak miserablebiscuit. Plaats het geheel in de diepvries. Zorg bij de opbouw voor een gelijkmatige verdeling om een zo strak en gelijkmatig mogelijk eindresultaat te bekomen. Snij het bevroren blok in banden van 3,8 à 4 cm (dit moet identiek zijn aan de hoogte van het blok om later gemakkelijk het geheel samen te stellen). Uit de banden snijden we blokjes van 6 cm lang en 4 cm lang, zorg dat je er van elke maat evenveel hebt! Spuit het amandelzanddeeg (5) in met vloeibare witte chocolade en begin met de opbouw van de buche door de gesneden blokjes van 4 en 6 cm om en om te plaatsen. Decoreer tussenin met de in witte chocolade uitgesneden boompjes en spuit hier en daar een dotje met de mousse op de blokjes. 

TIP: om een strakker resultaat te bekomen, kan u de frambozen-kersenvulling (2) (6 mm dikte) en de cheesecakemousse (3) (9 mm dikte) ook apart uitstrijken om op te bouwen. Let wel dat u terug tussen de laag marsepein (4) en miserablebiscuit (1) Harmony Sublimo Neutre aanbrengt voor een goede samenhang. Ook de oppervlaktes van de lagen die bevroren zijn licht verwarmen om ze goed te laten hechten aan elkaar.

1. Miserablebiscuit

Klop alle ingrediënten samen op gedurende 8 min. op de hoogste snelheid. Strijk het beslag uit op 4 mm dikte, doe dit op een breedte van 36 cm en 59 cm lang met behulp van een trekbakje. Bak af op 200°C gedurende ± 8 min. met gesloten dampsleutel. Haal uit de oven en verwijder onmiddellijk van de plaat.

2. Frambozen-kersenvulling

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Cutter de Topfil Finest Cherry Pieces 70% kort om een gelijkmatige en fijnere structuur te bekomen. Smelt de gelatine en voeg deze toe aan de Topfil Finest Cherry Pieces 70% en meng. Spatel hieronder als laatste de Topfil Finest Raspberry Seeds 70%.

3. Cheesecakemousse

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Smelt de Selection Blanc Intense 31 Cacao-Trace drops en meng met de lichtverwarmde Deli Cheesecake. Smelt de gelatine en voeg deze toe. Meng hieronder de 2/3de opgeklopte Chantypak en room.

4. Marsepein

Rol uit op een dikte van 1,8 à 2 mm.

5. Amandelzanddeeg

Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 3 mm dikte, snij plakken van 11x22 cm en plaats deze op een geperforeerde siliconen mat. Bak af in de vloeroven op 170°C gedurende ± 20 min. met open dampsleutel.