Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

KuBuche

Ingrediënten


TIP:
U kunt Tegral Biscuit 1 op 1 door Tegral Biscamore vervangen.

COMPOSITIE

  1. Miserablebiscuit
  2. Frambozen-kersenvulling
  3. Cheesecakemousse
  4. Marsepein
  5. Amandelzanddeeg

Recept voor 10 buches van 5 personen

WERKWIJZE

Opbouw

  • Bereid een kader voor van 60x40 cm, plaats onderaan een plak gebakken miserablebiscuit (1). Vul de ruimte die niet bedekt is op met een strook van de 5de plak.
  • Verdeel hierop 1350 g frambozen-kersenvulling (2) en plaats terug een plak miserablebiscuit. Vul de niet bedekte ruimte terug aan. Plaats in de diepvries om de vulling licht te laten geleren. Breng hierop de uitgerolde marsepein (4) aan.
  • Om een betere hechting te hebben, strijk het biscuitplak zeer licht in met Puratos Harmony Sublimo Neutre. Op de marsepein wordt 1350 g cheesecakemousse (3) verdeelt en terug afgedekt met de uitgerolde marsepein. Plaats weer kort in de diepvries om licht op te stijven. Strijk de marsepein in met de Harmony Sublimo Neutre en plaats een volgende laag miserablebiscuit.
  • Hierop brengen we terug 1350 g frambozen-kersenvulling aan en sluiten we af met de laatste plak miserablebiscuit. Plaats het geheel in de diepvries. Zorg bij de opbouw voor een gelijkmatige verdeling om een zo strak en gelijkmatig mogelijk eindresultaat te bekomen.
  • Snij het bevroren blok in banden van 3,8 à 4 cm (dit moet identiek zijn aan de hoogte van het blok om later gemakkelijk het geheel samen te stellen). Uit de banden snijden we blokjes van 6 cm lang en 4 cm lang, zorg dat je er van elke maat evenveel hebt!
  • Spuit het amandelzanddeeg (5) in met vloeibare witte chocolade en begin met de opbouw van de buche door de gesneden blokjes van 4 en 6 cm om en om te plaatsen.
  • Decoreer tussenin met de in witte chocolade uitgesneden boompjes en spuit hier en daar een dotje met de mousse op de blokjes.

TIP: om een strakker resultaat te bekomen, kan u de frambozen-kersenvulling (2) (6 mm dikte) en de cheesecakemousse (3) (9 mm dikte) ook apart uitstrijken om op te bouwen. Let wel dat u terug tussen de laag marsepein (4) en miserablebiscuit (1) Harmony Sublimo Neutre aanbrengt voor een goede samenhang. Ook de oppervlaktes van de lagen die bevroren zijn licht verwarmen om ze goed te laten hechten aan elkaar.