Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Kerstbuche Amber Appel Pinda

Ingrediënten

Recept voor 4 buches van 50 cm

Werkwijze

1. Zanddeeg

Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 5 mm en snij 4 banden van 6,5x49 cm. Bak af op 180°C met open dampsleutel gedurende ±16 min. tot een goudgele kleur wordt bekomen. Laat afkoelen en strijk de bovenkant in met een dun laagje gesmolten chocolade en/of Belcolade Cacaoboter Cacao-Trace CB1.


2. Amandeldacquoise
Klop met het eiwit en de suiker een stevige meringue. Meng en zeef de overige ingrediënten en spatel deze voorzichtig onder de meringue. Spuit met een spuitmond van 12 mm, banden van 4x49 cm en 6x49 cm op een bakplaat van 60x40 cm, voorzien van bakpapier. Bestrooi met bloemsuiker en bak af op 200°C gedurende ±12-14 min. met gesloten dampsleutel.

3. Pindavulling
Meng alles samen tot een gladde massa. Spuit 2 lijntjes over de volledige lengte van de amandeldacquoise (2) van 4 cm breed en 3 lijntjes over de volledige lengte de amandeldacquoise (2) van 6 cm breed, samen goed voor ±150 g en plaats in de diepvries.

4. Appelcompote

Voeg een frisse toets van citroen toe aan de Topfil Apple Cubes 86% door toevoeging van sap en zeste. Spuit 350 g appelcompote bovenop de amandeldacquoise van 6 cm breed (2+3) en sluit af met de band amandeldacquoise van 4 cm (2+3). Bewaar in de diepvries.


5. Chocolademousse

Meng het gelatinepoeder met het water en laat 15 min. weken. Meng de room, de melk en het eigeel samen. Verwarm deze bereiding tot 85°C door continu te mengen. Giet deze warme bereiding door een puntzeef op de Selection Amber Cacao-Trace drops. Voeg nu de geweekte gesmolten gelatine toe en meng tot je een zalvige en homogene textuur bekomt. Klop de room en de Chantypak samen op tot een luchtig geheel. Wanneer de chocoladebereiding een temperatuur van 30-35°C bereikt, spatel hier de opgeklopte room onder.


6. Karamelglassage

Verwarm de Miroir Glassage Blanc tot 40°C, voeg de andere ingrediënten toe en mix met de staafmixer. Gebruik de glassage aan 38°C.


Compositie

  1. Zanddeeg
  2. Amandeldacquoise 
  3. Pindavulling 
  4. Appelcompote 
  5. Chocolademousse 
  6. Karamelglassage

Opbouw

Verdeel ±750 g chocolademousse (5) in de buchevorm en duw het bevroren interieur (2+3+4) er omgekeerd in. Plaats de zanddeegbodem (1) met een beetje mousse op het interieur en duw tot deze samen met de mousse gelijk komt met de rand van de buchevorm. Plaats in de diepvries en ontvorm zodra mogelijk. Overgiet de bevroren buche met de karamelglassage (6). Werk verder af naar keuze.