Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Boomstronk

Ingrediënten


TIP:
U kunt Tegral Biscuit 1 op 1 door Tegral Biscamore vervangen.

COMPOSITIE

 1. Hazelnoot rouladebiscuit
 2. Hazelnootkaramel
 3. Amandelmousseline
 4. Krokante amandel
 5. Hazelnoot zanddeegbodem
 6. Krokante coating

Recept voor 10 buches van 6 personen

WERKWIJZE

Opbouw

 • Maak eerst de gebakken hazelnoot rouladebiscuit (1) los van het bakpapier en plaats met de papierkant naar onder op een nieuw bakpapier.
 • Maak een roulade door eerst 200 g hazelnootkaramel (2) uit te strijken over de volledige plak.
 • Verdeel hierop 250 g amandelmousseline (3) en bestrooi als laatste het oppervlak met de krokante amandel (4).
 • Rol strak op zodat je een roulade bekomt van 36 cm lang. Wanneer de roulade goed is opgespannen, deze in de diepvries plaatsen, eventueel in een buchevorm om de ronde vorm zo goed mogelijk te behouden.
 • Wanneer de roulade bevroren is, uit het papier rollen en de roulade rondom voorzien van een laagje amandelmousseline (3). Probeer de ronde vorm te behouden en creeër ook wat relief. Plaats terug in de diepvries.
 • Wanneer de roulade terug bevroren is, deze in 3 gelijke stukken snijden om dan elk stuk schuin in 2 te snijden om zo het visuele effect te bekomen zoals op de foto. Plaats alles terug in de diepvries zodat je de individuele stukken tot aan de rand in de krokante coating (6) kan dippen.
 • Plaats de stronken op de gebakken hazelnoot zanddeegbodem (5) en decoreer naar wens.

TIP: borstel de rouladebiscuits (1) licht in met Belcolade Cacaopoeder Cacao-Trace CP1 alvorens de hazelnootkaramel (2)aan te brengen. Dit geeft extra uitstraling na het doorsnijden en creëert het gevoel van jaarringen.