Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Kerstbuche Vanille Pecan

Ingrediënten

Recept voor 7 buches van 50 cm

Werkwijze

1. Krokante bodem

Rooster de pecannoten kort, laat ze afkoelen en hak ze fijn. Maak de Pralicrac Caramel au Beurre Salé zacht (25-28°C) en meng met de Crousticrep Blond en de stukjes pecannoten. Strijk de massa uit op een bakplaat voorzien van bakpapier, in een kader van 40x60 cm.


2. Chocoladebiscuit

Maak de Mimetic Incorporation zacht en meng met de vlinder. Voeg de bloemsuiker en de Amandes Râpées toe. Voeg vervolgens stapsgewijs de eieren op kamertemperatuur toe. Voeg tenslotte de gesmolten Origins Noir Uganda 80 BIO Cacao-Trace drops toe. Verdeel het beslag over 2 bakplaten van 40x60 cm (1,6 kg per bakplaat) en voorzien van bakpapier. Bak af op 190°C gedurende ±17 min. met gesloten dampsleutel. Laat afkoelen en plaats 1 biscuit in de kader op de krokante bodem (1). Plaats in de diepvries. Bewaar de 2de biscuit.


3. Chocoladecrémeux

Meng de melk, de room en het eigeel en verwarm deze bereiding tot 85°C door continu te mengen. Giet deze warme bereiding door een puntzeef op de Origins Lait Papua New Guinea 39 BIO Cacao-Trace drops en op de Cacaoboter Cacao-Trace CB1. Mix met de staafmixer tot je een zalvige en homogene textuur bekomt. Laat afkoelen tot 25-30°C en verdeel egaal over de chocoladebiscuit (1+2). Laat verder uitkristalliseren in de frigo en plaats de 2de biscuit er bovenop. Plaats in de diepvries.


4. Pecannotenpraliné

Maak een karamel met de suiker en het water. Stort uit op een bakpapier. Rooster ondertussen de pecannoten ±5-7 min. in een oven van 180°C. Mix deze ingrediënten samen met de fleur de sel tot een pralinépasta. Weeg 1650 g af en voeg de gesmolten Selection Blanc Intense Cacao-Trace drops toe. Verdeel 250 g pecannotenpraliné per buchettevorm en plaats in de diepvries. Ontvorm zodra mogelijk. Hou de rest van de pecannotenpraliné bij voor de decoratie.


5. Vanillemousse

Meng het gelatinepoeder met het water en laat 15 min. weken. Voeg de uitgeschraapte vanille toe aan de room en meng deze samen met de melk, de suiker en het eigeel. Verwarm deze bereiding tot 85°C door continu te mengen. Giet de warme bereiding door een puntzeef. Voeg nu de geweekte gesmolten gelatine toe en meng. Klop de room en de Chantypak samen op tot een luchtig geheel. Wanneer de bereiding een temperatuur van 35-38°C bereikt, spatel hier de opgeklopte room onder.


6. Vanilleglassage

Verwarm de Miroir Glassage Blanc tot 40°C, voeg de vanille toe en mix met de staafmixer. Gebruik de glassage aan 38°C.


Compositie

  1. Krokante bodem 
  2. Chocoladebiscuit 
  3. Chocoladecrémeux 
  4. Pecannotenpraliné 
  5. Vanillemousse 
  6. Vanilleglassage

Opbouw

Ontvorm de bevroren kader (1+2+3), snij in 6 banden van 6x49 cm en gebruik de snijresten voor de 7de buche. Plaats de ontvormde buchette pecannotenpraliné (4) op de banden van 6x49 cm. Verdeel ±700 g vanillemousse (5) per buchevorm en duw hierin het interieur (1+2+3+4) met de krokante bodem naar boven tot de mousse en de bodem gelijk komen met de rand. Plaats in de diepvries en ontvorm zodra mogelijk. Overgiet de bevroren buche met de vanilleglassage (6). Werk de bovenkant af met de rest van de vanillemousse (5) en de pecannotenpraliné (6) en decoreer naar wens.