Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Christmas Circle Amber Appel Pinda

Ingrediënten

Recept voor 4 taarten

Video afspelen

Werkwijze

1. Zanddeeg
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op 3 mm en steek 4 schijven uit van 16 cm diameter. Steek in het midden een cirkel uit van 9 cm diameter. Bak af op 180°C met open dampsleutel gedurende ±12 min. tot een goudgele kleur wordt bekomen. Laat afkoelen en strijk de bovenkant in met een dun laagje gesmolten spuitchocolade (6).

2. Amandeldacquoise
Klop met het eiwit en de suiker een stevige meringue. Meng en zeef de overige ingrediënten en spatel deze voorzichtig onder de meringue. Spuit met een spuitmond van 12 mm, cirkels op een bakplaat van 60x40 cm, voorzien van bakpapier. Gebruik als hulpmiddel een sjabloon met dezelfde afmetingen als het zanddeeg (1). Bestrooi met bloemsuiker en bak af op 200°C gedurende ± 12-14 min. met gesloten dampsleutel. Steek na het bakken de cirkels op maat bij, nog voor ze volledig koud zijn.

3. Pindavulling
Meng alles samen tot een gladde massa. Spuit een spiraal van ±65 g pindavulling op de 4 biscuitschijven (2) en plaats in de diepvries. Bewaar de overige 4 biscuitschijven voor de volgende stap.

4. Appelcompote

Voeg een frisse toets van citroen toe aan de Topfil Apple Cubes 86% door toevoeging van sap en zeste. Spuit een spiraal van ±130 g appelcompote bovenop de pindavulling (2+3) en sluit af met een 2de schijf amandeldacquoise (2). Bewaar in de diepvries.


5. Chocolademousse

Meng het gelatinepoeder met het water en laat 15 min. weken. Meng de room, de melk en het eigeel samen. Verwarm deze bereiding tot 85°C door continu te mengen. Giet deze warme bereiding door een puntzeef op de Selection Amber Cacao-Trace drops. Voeg nu de geweekte gesmolten gelatine toe en meng tot je een zalvige en homogene textuur bekomt. Klop de room en de Chantypak samen op tot een luchtig geheel. Wanneer de chocoladebereiding een temperatuur van 30-35°C bereikt, spatel hier de opgeklopte room onder.


6. Spuitchocolade

Smelt de Selection Amber Cacao-Trace en de Selection Lait Cacao-Trace drops samen met de Cacaoboter Cacao-Trace CB1 tot 40°C en mix met de staafmixer. Giet dit in een spuitpistool en gebruik aan 40°C.


7. Karamelglassage

Verwarm de Miroir Glassage Blanc tot 40°C, voeg de andere ingrediënten toe en mix met de staafmixer. Gebruik de glassage aan 38°C.


Compositie

  1. Zanddeeg 
  2. Amandeldacquoise 
  3. Pindavulling 
  4. Appelcompote 
  5. Chocolademousse 
  6. Spuitchocolade 
  7. Karamelglassage

Opbouw

Verdeel ±270 g chocolademousse (5) in de siliconenvorm (ref. Silikomart Kit Bubble Crown) en duw het bevroren interieur (2+3+4) er omgekeerd in. Plaats de zanddeegbodem (1) met een beetje mousse op het interieur. Plaats in de diepvries en ontvorm zodra mogelijk. Spuit de éne helft van de bevroren taart af met de spuitchocolade (6) en overgiet de andere helft met de karamelglassage (7). Werk verder af naar keuze.