Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Cherry Valentine

Ingrediënten

Werkwijze

1. Cakebeslag

Meng alle ingrediënten samen met de vlinder op gemiddelde snelheid gedurende 4 min.

2. Kersen-Cheesecakevulling

Meng beide ingrediënten samen en klop kort in een klopper mengelaar voor een gelijkmatige verdeling van de kersen en een gelijkmatige kleuring van de cheesecakevulling.

3. Kersenvulling

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Smelt de gelatine en voeg deze toe aan een deel van de Topfil Finest Cherry Pieces 70% en meng. Spatel daarna de rest van de Topfil Finest Cherry Pieces 70%. Dit om te voorkomen dat je gelatine zou blokkeren in de grote koude massa.

4. Opgeklopte chocoladeroom Blanc Intense

Meng het gelatinepoeder met het water en laat gedurende 15 min. weken. Verwarm de melk tot 60°C, giet vervolgens op de Selection Blanc Intense 31 Cacao-Trace drops. Meng tot de chocolade gesmolten is en voeg dan de gesmolten gelatinemassa toe, gevolgd door de vloeibare Chantypak en room. Mix zorgvuldig met de staafmixer. Dek af met plastiekfolie en plaats in de koeling. Eénmaal de massa 4-5°C bereikt, kunnen we deze opkloppen.

Opbouw

Verdeel het cakebeslag (1) in een kader van 60x40 cm en bak deze af gedurende 18 min. op 180°C met gesloten dampsleutel. Verdeel daarna op de cakebasis de kersen-cheescakevulling (2) en bak gedurende 50-55 min. op 160°C met gesloten dampsleutel. Om te zien dat de cheesecake goed gebakken is, heb je een kerntemperatuur nodig van 82°C. Laat het geheel afkoelen voor verder te verwerken.

Breng op de afgekoelde cheesecake de kersenvulling (3) aan en plaats in de diepvries. Ontvorm het gebakje en snij rechthoeken van 9,5 x 3,5 cm. Voor de afwerking plaats je het gebakje op een rechthoekig cellofaan. Spuit aan beide zijden, naast de gebakjes, doppen met de opgeklopte chocoladeroom Blanc Intense (4) in verschillende groottes zoals op de foto. Duw met de cellofaan de room tegen de zijkant van de gebakjes om het effect te bekomen zoals op de foto. Plaats terug in de diepvries en bewaar deze tot wanneer u ze nodig heeft. U kan kiezen om het cellofaan aan de gebakjes te laten ter bescherming of te verwijderen en de gebakjes op een kartonnetje te plaatsen.