Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Merveilleux Two in one

Ingrediënten

Opbouw

Plaats een meringue (1) onderaan in het kokertje chocolade (3). Spuit hierop zachtjes de opgeklopte chocoladeroom (2). Spuit hierop een dotje Topfil Finest Strawberry 70% CL. Plaats hierop een 2de meringue (1) en werk af met een dotje opgeklopte chocoladeroom (2). Kleef het hartje in chocolade (3) vooraan op het kokertje.

Werkwijze

1. Meringue met cacao

Verwarm het water en de suiker (1) tot 118°C. Klop het eiwit samen met de suiker (2) op. Wanneer de suikersiroop 118°C bereikt, voeg deze toe aan het eiwit met de suiker en meng tot de meringue 24°C bereikt. Voeg het gezeefde Cacaopoeder Cacao-Trace CP1 toe en meng. Spuit de meringues (± 3 cm diameter) op bakpapier en bak op 130°C gedurende 120 min., sleutel open.

2. Opgeklopte chocoladeroom

Verwarm de Chantypak en de room tot 60°C. Giet deze bereiding op de Selection Noir Cacao-Trace drops en de invertsuiker en mix met de staafmixer tot een homogene textuur. Plaats in de frigo aan 4 à 6°C gedurende 12 uur. Klop vervolgens op zoals slagroom.

3. Decoratie

Maak kokertjes met getempereerde Selection Noir Cacao-Trace. (± 4 cm diameter en 6 cm hoog). Strijk wat chocolade uit en snij hartjes uit. Laat deze kristalliseren.