Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Merveilleux Sharing is caring

Ingrediënten

Opbouw

Strijk de binnenkant van de meringues (1) in met gesmolten Belcolade Selection Lait Cacao-Trace chocolade. Spuit de opgeklopte chocoladeroom (3) in de meringue (1) en duw hierin de diepgevroren rood fruit vulling (2). Plaats 2 gevulde meringues tegen elkaar.

Werkwijze

1. Meringue met framboos

Voeg de suiker toe aan het eiwit samen met de Classic Framboise CL en verwarm deze al roerend tot 80°C. Klop verder op met een klopper tot een stevige meringue. Neem een siliconen mat met halve bollen, draai ze met de bolle kant naar boven en vet lichtjes in met Puratos Spraylix. Spuit een spiraal van meringue op de halve bollen, begin onderaan en sluit de halve bol volledig tot boven. Bestrooi met stukjes gedroogde frambozen. Laat drogen op 80°C gedurende 2 uur. Ontvorm en bewaar op een droge plaats.

2. Rood fruit vulling

Verwarm de Starfruits tot 50°C. Voeg de Bavarois Neutre toe en meng goed. Voeg vervolgens de Topfil Finest Raspberry 70% CL toe en meng. Giet 20 g in een siliconen mat met kleine halve bollen. Verdeel hierop wat aalbessen en plaats in de diepvries.

3. Opgeklopte chocoladeroom

Verwarm de Chantypak en de room tot 60°C. Giet deze bereiding op de Selection Lait Cacao-Trace drops en mix met de staafmixer tot een homogene textuur. Plaats in de frigo aan 4 à 6°C gedurende 12 uur. Klop vervolgens op zoals slagroom.

4. Decoratie

Werk af met verse frambozen.