Duivelse macaron

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Rode macaron
PatisFrance Patis'Macaron 1000
Water (45°C) 200
Rode kleurstof 8
2. Macaron met cacao
PatisFrance Patis'Macaron 1000
Water (45°C) 210
Belcolade Premium Dutch Cocoa Powder 50
Zwarte poederkleurstof 4
3. Citroenvulling
Deli Tarte Citron QS
4. Decoratie
Marsepein 460 g
Rode kleurstof QS

Werkwijze

1. Rode macaron

Meng de PatisMacaron, het water en de rode kleurstof met de platte klopper gedurende 6 min. op hoge snelheid. Spuit bolletjes op een siliconen mat. Bak af op 140°C gedurende 22 min. met dubbele bakplaat en open dampsleutel.

2. Macaron met cacao

Meng de PatisMacaron, het water, het Premium Dutch Cocoa Powder en de zwarte poederkleurstof met de platte klopper gedurende 6 min. op hoge snelheid. Spuit bolletjes op een siliconen mat. Bak af op 140°C gedurende 22 min. met dubbele bakplaat en open dampsleutel.

3. Citroenvulling

Verwarm de Deli Lemon Pie tot ± 60°C. Laat hem licht afkoelen en klop hem dan op tot een crémeux.

4. Decoratie

Kleur de marsepein met de rode kleurstof.

Opbouw

Vul een rode en zwarte macaron (1+2) met citroenvulling (3). Dompel de zijkant van de gevulde macaron in getempereerde Belcolade Selection Noir Cacao-Trace en zet rechtop op een bakpapier om een voetje te krijgen. Werk de macaron af met 2 hoorntjes (4).

TIP: plaats de macarons voor het afwerken in de diepvries. Na ontdooien, zullen ze perfect zacht zijn om te consumeren.