Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Chocoladetaart

Ingrediënten

Werkwijze

1. Zanddeeg
Meng alle ingrediënten samen met de vlinder tot een homogeen deeg. Rol uit op de gewenste dikte en fonceer de gewenste vorm. Bak af op 180°C gedurende +/- 15 min. met open dampsleutel.

2. Krokante vulling

Smelt de Belcolade Selection Blanc Intense Cacao-Trace tot 40°C. Voeg de Praliné Noisette 50% en de Crousticrep Blond toe.


3. Chocoladecrémeux

Meng de melk, de room, de suiker en het eigeel en verwarm deze bereiding tot 85°C door continu te mengen. Giet deze warme bereiding door een puntzeef op de Belcolade Selection Noir Cacao-Trace. Mix met een staafmixer tot je een zalvige en homogene textuur bekomt.


Compositie

  1. Zanddeeg
  2. Krokante vulling
  3. Chocoladecrémeux

Opbouw

Vul de zanddeegbodem (1) met een dun laagje krokante vulling (2). Vul vervolgens verder op met de chocoladecrémeux (3) en laat uitharden in de koeling (4°C). Werk af met een dun chocoladeplaatje en rood fruit.

Ontdek

Gelijkaardige recepten