Kriekentaart

Ingrediënten

Hoeveelheid (g) %
1. Deeg
Bloem 1000 100
Gist 60 6
Water (+/-) 400 40
Zout 17 1,7
Suiker 80 8
Soft'r Cashmere Acti-Plus 150 15
Micram 250 25
of
Mimetic Incorporation
Sapore Fidelio 20 2*
Topfil Cherry Extra 70% (kriek) 1800 180
Banketbakkersroom (2) 600 60
2. Banketbakkersroom
Melk 1000
Suiker 250
CPT New 90

Werkwijze banketbakkersroom

Neem een deel van de melk en voeg daar de CPT New en de helft van de suiker aan toe. Kook de rest van de melk met de andere helft van de suiker. Als de melk kookt, voeg het CPT mengsel al roerende toe en laat even doorkoken. Voor gebruik de crème opnieuw smeuïg kloppen.

Werkwijze

*Basistemperatuur – Bloemtemperatuur – Omgevingstemperatuur = Watertemperatuur

Tips & Tricks 

U kan uiteraard ook andere vullingen gebruiken.