Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Worstenbrood

Ingrediënten

Werkwijze

Vulling

Meng 1 kg gehakt, 2 eieren en 150 g paneermeel en kruiden op smaak. Gebruik 60 g vulling per broodje en rol worsten uit op een lengte van 11 cm.

Deeg

Verloren Maandag

"Verloren maandag" of "Verzworen maandag" is een Belgische traditie die plaatsvindt op de maandag na de zondag na Driekoningen. Deze traditie is vooral in de provincie Antwerpen en in Doornik bewaard gebleven. Ondanks de vele verhalen en stadslegendes, is de exacte herkomst tot op heden niet bekend.

Maar wat ook de oorsprong mag zijn, feit is dat in heel de stad Antwerpen, en vér daarbuiten, op deze bijzondere dag worstenbrood een belangrijke plaats op het menu inneemt. Bovendien zijn er sfeervolle alternatieven: wie géén klassiek worstenbrood lust, kan een meer exotische variant uitproberen. Verder zijn er ook de bekende appelbollen voor wie op "Verloren maandag" liever iets zoets eet.

Ontdek

Gelijkaardige recepten