Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Aardbeienflap

Ingrediënten

Werkwijze

1. Bladerdeeg
Meng de 5 eerste ingrediënten tot een homogeen deeg in de spiraalkneder: 2 min. in 1ste versnelling en 2 min. in 2de versnelling. (Deegstukken afwegen op 4175 g voor 2000 g (1 plak) toervetstof). Deegstukken uitrollen op 8 mm. Goed in plastiek inpakken en 30 min. in de diepvries plaatsen. Plaats daarna in de koeling gedurende 4 uur voor verdere verwerking. Dit mag ook de dag voordien gebeuren. Toervetstof uitrollen op 10 mm en deeg op 7 mm, vetstof invouwen en randen insnijden. Geef een eerste toer: 1x3. Tussen de toeren minimaal 3 uur rust geven. Voor het toeren het deegstuk 30 min. op voorhand uit de koeling halen en in een ruimte van 15-20ºC plaatsen. Dit komt de plasticiteit van de toervetstof ten goede. Totaal aantal toeren: 2x3 en 2x4.

2. Aardbeienvulling

Meng beide ingrediënten. De Cremygel gaat hier extra stabiliteit geven aan de vulling tijdens het bakken. Dit is belangrijk in een gesloten applicatie.


Opbouw