Het lijkt erop dat u Internet Explorer 11 gebruikt. Dit wordt niet ondersteund door deze website. We raden u aan om Google Chrome te gebruiken voor de beste browser-ervaring.

Tiramisu (bicolor)

Ingrediënten

Werkwijze

Vulling en afwerking

De koffiesiroop maken: het water (1) en de suiker S1 koken. Nadien de Classic Moka aan toevoegen. Direct na het bakken de croissant afstrijken met koffiesiroop. Na het afkoelen, de croissant opensnijden en onderaan een dun laagje gesmolten Selection Lait Cacao-Trace aanbrengen. De tiramisumousse maken: het gelatinepoeder met het koude water (2) mengen en gedurende 15 min. laten weken. De Selection Blanc Intense Cacao-Trace  drops smelten tot 40°C alsook de Deli Cheesecake en deze samen mengen. Vervolgens de gelatinemassa smelten en ze er ondermengen. De Amaretto 28%, de Chantypak en de room geleidelijk toevoegen en de massa mengen. Met een plastiekfolie afdekken en op 4°C bewaren. Eénmaal die temperatuur bereikt, kan de massa opgeklopt worden tot een spuitbare mousse. ± 20 g tiramisumousse aanbrengen. Nadien sluiten en bestrooien met Premium Dutch Cocoa Powder Cacao-Trace. Eventueel een pipetje vullen met koffiesiroop en dit in de croissant steken.

Tips en tricks

Uitrollen van een deeg met 500 g toervetstof: 54/91 voor croissants van 9/25.

Ontdek

Gelijkaardige recepten