Trio van koeken

Ingrediënten

Hoeveelheid (g)
1. Koekendeeg
Bloem 1000
Gist 50
Zout 17
Suiker 70
Water 470
S500 Acti-Plus 10
Mimetic 20 50
of
Mimetic 32
Mimetic 20* 500
of
Mimetic 32
2. Briochedeeg
Bloem 1000
Eieren 150
Water 180
Zout 17
Suiker 100
Gist 50
Verse room (35% v.g.) 50
Sapore Carmen 50 100
Soft'R Cashmere Acti-Plus 100
Boter 300
of
Micram RPSO SG

1. Werkwijze koekendeeg

2. Werkwijze Briochedeeg

3. Werkwijze vullingen

Opmaak
1. Rol het koekendeeg (1) uit op 5 mm dikte en 16 cm breed. Snij banden van 1 cm breed en leg 3 banden in de vorm van een ster met de bladering naar boven.

Opmaak
2. Maak deegbolletjes van 36 g met het briochedeeg (2) en maak hiermee een kransje.

Opmaak
3. Plaats het briochekransje op de gerezen bladerdeegster. Breng de uiteinden naar het midden zodat de bodem bedekt is. Plaats deze in een vormpje van 10 cm diameter alvorens in de rijskast te leggen.

Eindrijs
80 à 90 min., 26°C, 80% R.V.

Decoratie voor het bakken

2 keer instrijken met Puratos Sunset Glaze. Plaats de diepgevroren vulling (3) in het midden van de koek voor het inovenen.


Baktijd
12 à 13 min. op 210°C (vloeroven).

Decoratie na het bakken
Decoreer de koek na afkoelen.